visie

"Choose not a life of imitation." - Red Hot Chili Peppers
 
 
Als ontwerpmatig gericht architectuurbureau zijn we overtuigd van de noodzaak van een uniek ontwerp op maat van iedere gebruiker en iedere omgeving.
In tegenstelling tot de meeste massaproducten waarmee we ons als mens definiëren, zal architectuur steeds binnen een bepaalde context uniek en op maat gemaakt zijn, zonder dat de kostprijs hoger hoeft te liggen dan een eindeloos gekopieerd ontwerp.
 
Tijdens het ontwerpproces spelen we creatief in op de specifieke wensen van de opdrachtgever, in samenhang met een efficiënte organisatie, de relatie tussen de verschillende ruimtes en de omgeving, en de nodige bouwfysische eisen. Hierin geldt een interessante ruimtebeleving steeds als uitgangspunt en worden exterieur en interieur als één geheel beschouwd.
Een ontwerp start nooit met een bepaald beeld voor ogen. In tegenstelling daarvan ontstaat het beeld uit de noden van het ontwerp. Wanneer de puzzel past creëer je esthetiek vanuit een andere invalshoek.
 
Onze focus ligt op een sterke detaillering en het gebruik van kwalitatieve en duurzame materialen. 
We bieden hierbij steeds een professionele ondersteuning van ontwerp tot uitvoering.
 
ARCHITECTUURBUREAU BURG VAES werkt op verschillende schalen: van de uitwerking van een interieur of uniek meubilair tot de nieubouw en renovatie van één- of meergezinswoningen.
Daarnaast bouwen we met de nodige ambitie voort aan onze weg naar grootschalige en kwalitatieve projecten binnen de residentiële- en zorgsector.